Bağa hangi ilaçlar atılır?
Bağlarda külleme hastalığına karşı Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylanmış ilaçlar kullanılabilir. Bu hastalığa karşı azoxystrobin, proquinazid, kresoxim-methyl, metrafenone ve dinocap gibi ilaçlar kullanabilirsiniz. İlaçlama işlemi sırasında pestisitin asmanın tüm yeşil kısımlarına nüfuz ettiğinden emin olmalısınız.
Asmaya ne zaman hangi ilaç atılır?
Örneğin, üzüm bağlarında ilaçlama yapılırken asmaların çiçek açmasından önce, çiçek açtıktan sonra ve taneler tatlandığında pestisitler uygulanır. Ayrıca bu ilaçlamalarda kullanılan ilaç da çok önemlidir. Özellikle taneler tatlanana kadar her on beş günde bir ilaçlama yapılır.
Üzüm bağına külleme ilacı ne zaman atılır?
Bağda külleme durumunda, sürgünler 25-30 cm yüksekliğe ulaştığında ilaçlama başlar. İkinci ilaçlama, taç yaprakları döküldüğünde yapılır. Koşullara bağlı olarak, köstebekler tanelere düşene kadar ilaçlama devam edebilir.
Bağa mildiyö ilacı ne zaman atılır?
Bağda küf ve külleme ilaçlama uygulamaları yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır. Kurşun küfüne karşı ilaçlama çiçeklenmeden önce yapılmalı ve külleme ve tüylü küfe karşı ilaçlama yağmurdan sonra tekrarlanmalıdır.
Üzüm bağına kükürt ne zaman atılır?
Alçak ve nemli bölgelerde ve yazları serin olan yerlerde Haziran ve Temmuz aylarında iki kez daha kükürt uygulaması gerekir. Üçüncü ve dördüncü uygulamalarda dekara 10 kg kükürt kullanılır. Ege ve Akdeniz bölgelerinde en az 4 uygulama yapılmalıdır. Diğer bölgelerde 2 uygulama yeterli olabilir.
Bağa hangi gübre atılır?
Bağlarda toprak altı gübre uygulamaları, damlama gübreleme sistemleri ve humik asit uygulamaları olarak DAP gübreleri ve üre gübreleri gibi gübreler yaygın olarak kullanılmasına rağmen, yukarıda belirtilen bağ gübreleme programında NPK içerikli gübreler ve damlama gübreleri kullanılmaktadır.
Asmanın üzüm vermesi için ne yapmalı?
GÜNEŞ ZAMANI: Asma güneşi seven bir bitki olduğundan, üzümler büyüme mevsimi boyunca 1300 saat açıldığında olgunlaşabilir.
Bağlarda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?
Bağlarda kurşuni küf hastalığına karşı: Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde: 1. Uygulama: Tane olgunlaşmasının başlangıcında, 2. ve sonraki uygulamalar: Kullanılan ilacın etki süresi dikkate alınarak (10-15 gün arayla) yapılmalıdır.
En iyi külleme ilacı hangisi?
Activus® küfle mücadelede en iyi ürünlerden biridir. Domates bitkilerine dekara 60 ml dozda, son ilaçlama ile hasat arasında 3 gün arayla uygulanmalıdır. Hastalığın seyri ve iklim koşullarına bağlı olarak uygulama her 10 günde bir tekrarlanır.
Üzüm bağına bordo bulamacı atılır mı?
Bordeaux bulamacını hangi ağaçlara atabilirsiniz? Bordeaux bulamacı, taş ve yumuşak meyve ağaçlarında, zeytinlerde, üzüm bağlarında ve gül, taflan ve pittosporum gibi odunsu peyzaj bitkilerinde kullanılabilir. Burgonya bulamacının sebzelerde kullanımına rastlıyoruz.
Üzüm bağı nasıl canlandırılır?
Bu tür hastalıklar sonunda bağınızın kaybına yol açar, bağınızın tekrar canlanmasını ve yapraklarının yeşermesini sağlamak için 100 gübreli kara toprak kullanmak da bağınızın kuruma sorununu ortadan kaldıracak basit ve anlaşılır bir çözümdür.
Külleme ilacı kaç günde bir yapılır?
Gül küllemesi: Uygulama serin bir sabahta, rüzgarsız ve yağışsız havada yapılmalı ve bitkinin nemli yüzeyi örtülmelidir. Kullanılan etkenin etki süresine ve hastalığın seyrine bağlı olarak uygulamalar 14 günlük aralıklarla tekrarlanmalıdır.
En iyi mildiyö ilacı hangisi?
İlaçlama, günlük ortalama sıcaklık 16 °C’ye ve en düşük sıcaklık 10 °C’ye ulaştığında başlatılmalıdır. Hastalığın her yıl görülmediği alanlarda ilaçlama yapmak için, çevrede veya tarlada ilk belirtiler görülene kadar beklenmelidir. Bayer, domates ve patateslerde tüylü küfe karşı Consento® SC 45’i önermektedir.
Bağ salkım güvesi ilacı ne zaman atılır?
Fenolojiye göre ilaçlama yapılırken; birinci ilaçlama tomurcukların çiçeklenme döneminde, ikinci ilaçlama tanelerin saçılma büyüklüğüne ulaştığı meyve döneminde, üçüncü ilaçlama ise olgunlaşma döneminin başlangıcında yapılmalıdır.
Azbin ilaç ne işe yarar?
Spor çimlenmesini ve miselyum gelişimini engeller, spor oluşumunu engelleyici etkiye sahiptir.
Bordo bulamacı bağa atılır mı?
Birçok meyve ve bağ hastalığına karşı koruyucu etkisi olan Bordeaux bulamacı yapmanın zamanı geldi. Bordeaux bulamacı eklemek için en iyi zaman: Bunlar, ilkbaharda budamadan hemen sonraki, odak noktasının meyve ağaçları olduğu günlerdir.
Üzüm bağına ot ilacı atılır mı?
Bağcılık yapılan alanlarda herbisitler çıkış sonrası fazda kullanılır. Çıkış sonrası uygulama: Uygulama, yabani otlar çıktıktan sonra ilkbahar sonu ile yaz sonu arasında yapılabilir.
Bağda kurşuni küf ilacı ne zaman atılır?
Biber küfü (sera gri küfü): Çevrede ilk hastalık belirtileri görüldüğünde uygulamaya başlanmalıdır. Uygulamalar 10 gün arayla yapılmalıdır. Uygulama iyi bir kaplama sağlanacak şekilde yapılmalıdır.
Asmaya sulu kükürt nasıl atılır?
2- 100 l su / 250 cm³ sıvı S-80 sıvı kükürt. Ürünler dezenfeksiyon tankına (1-2) sırasına göre karıştırılır. Uygulama akşam veya sabah çiğ olmadığında yapılmalıdır.