İçeriğe geç

Katmer Hamurunda Ne Var

Katmerin içinde ne olur?

Katmer, hamurun yaklaşık 2 mm kalınlığında açılması, içine yağ, haşhaş tohumu, tahin, fıstık veya kaymak katılıp 4-5 kez katlandıktan sonra tepsiye dizilerek fırınlanmasıyla yapılan, Türk mutfağında ve Orta Asya’da yaygın olarak yapılan bir hamur işidir.

Katmerin yumuşak olması için ne yapmalı?

Normalde su kullanılırdı, sütle yaptım ve az maya kullandım. Bu daha yumuşak olmasını sağladı. Ve katmeri pişirme sırasında yağlamadım, sadece pişirdikten sonra yağlamadım. Bu daha yumuşak ve daha lezzetli olmasını sağladı.

Katmer mayalı mı mayasız mı?

Katmer, Anadolu’nun geleneksel hamur işlerinden biridir. Katmer, arasına peynir, reçel veya tereyağı konularak yenen ve ağızda dağılan bir hamur işidir. Sıcak olarak kahvaltıda, sahurda veya çay saatinde yenir. Katmer yapmak için hamurun mayalanması gerekir.

Katmer neyle yapılır?

Katmer yemek için Gaziantep’e gitmeye gerek yok. Ilık suda bekletilen hamur, ayçiçek yağında saatlerce bekletildikten sonra elle incecik açılır. Hazırlanan krema, toz şeker ve esmer fıstıkla buluştuktan sonra kare şeklini alır. Üzerine tereyağı sürülüp fırınlandıktan sonra çıtır çıtır servis edilir.

Katmerin hamuruna ne girer?

Antep Katmeri hamuru için 1 kilogram sert buğday unu, 550 mililitre klorsuz su ve 20 gram kaya tuzu bir kapta karıştırılıp yoğrulur. 160-180 gram hamur bezeleri hazırlanır ve hamurun üst kısmı pişerken koku vermeyen bitkisel yağ ile yağlanarak buzdolabında 8-10 saat bekletilir.

Katmer hamuruna süt konur mu?

Derin bir kapta süt, tuz ve mayayı karıştırarak başlayın. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Yumuşak bir hamur elde edeceksiniz. Hamuru iki parçaya bölün.

Katmer hamuruna yumurta konur mu?

Suyu ve sütü ısıtalım ve yoğurma kabımıza koyalım. Asla sıcağa yakın olmasın. Maya ve şekeri ekleyip karıştıralım. Birkaç dakika bekleyip yumurtayı ekleyelim.

Katmere kabartma tozu konur mu?

Bir kaseye ılık süt, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu koyun. Yavaş yavaş un ekleyerek hafif yapışkan bir hamur elde edin.

Katmer hamuru akşamdan yapılır mı?

Aynı gün yapmak isterseniz en az 35 dakika veya 1 saat beklemeniz yeterli (böylece yağ donar). Maya hamuru olmadığı için bir gün önceden yapıp ertesi gün pişirebilirsiniz. Buzdolabında dinlenen bezeyi hafifçe unlayın ve pasta tabağından biraz daha büyük olacak şekilde açın.

Katmerin hamuruna maya konur mu?

Hamuru için: 1 kilogram. 1/2 paket yaş maya. 2 su bardağı ılık süt.

Mayasız hamura ne katılır?

2 su bardağı unun ortasına bir çukur açın. Ortasına 1 yumurtayı çırpın. 1 su bardağı yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin. Hamur kıvamına gelene kadar iyice yoğurun.

Katmer hamuruna yoğurt konur mu?

Katmer tarifi nasıl yapılır? Öncelikle bir kasede süt, yoğurt, tuz ve mayayı karıştırın. Mümkün olduğunca un ekleyin. Yumuşak, yapışmayan bir hamur elde edeceksiniz.

Sivas katmerine maya konur mu?

Sivas Katmeri Tarifi: İhtiyacınız olan malzemeler; süt, yumurta, yoğurt, alçı yağı, maya, tuz ve un. Bu temel malzemelerin yanı sıra katmer için peynir veya patates gibi dolgu malzemelerine de ihtiyacınız olacak.

Buzluktan çıkan katmer nasıl pişirilir?

Hazırladığınız katları hemen pişirmek istemiyorsanız aralarına yağlı kağıt veya poşet koyup dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurucudan çıkardığımız katları çözdürmeden ısıtılmış tavada pişirelim.

Katmerde şerbet var mı?

Önce su ve şekeri kaynatıp şerbeti hazırlıyoruz. Bu ölçülerle iki tatlı elde ediyoruz. Ölçüleri değiştirebilirsiniz. Çok hafif ve lezzetli bir tatlı oldu.

Katmer şerbeti nasıl yapılır?

Şerbeti için; Sos tencerenize toz şeker ve suyu ekleyip ocağa alın. Şeker eriyene kadar karıştırın ve 10 dakika pişirin. Kaynayan şerbetinize limon suyunu sıkın, kenara alın ve soğumaya bırakın.

Katmer sağlıklı mı?

Katmer, baklava hamurunun içine krema ve fıstık doldurulup şerbetle sıcak servis edilen bir tatlıdır. Kalorisi oldukça yüksektir ve kalorisi şeker ve yağdan gelir. Sağlığa zararlı olabileceği için tüketilmemelidir.

Buzluktan çıkan katmer nasıl pişirilir?

Hazırladığınız katları hemen pişirmek istemiyorsanız aralarına yağlı kağıt veya poşet koyup dondurucuya kaldırabilirsiniz. Dondurucudan çıkardığımız katları çözdürmeden ısıtılmış tavada pişirelim.

Katmer hangi yöreye aittir?

BURMA KATMER | Antep’in Yumuşak Künefesi ve Jumbo Künefesi burada. Yörenin geleneksel tatlısından esinlenerek, Gaziantepli ustaların hünerli elleriyle Burma şeklinde hazırlanıyor. İncecik açılan hamurun içinde şeker, fıstık, krema ve sade yağ bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Nurdağı Escort bahcesehir escort beylikduzu escort esenyurt escort istanbul escort atakoy escort esenyurt escort kumburgaz escort esenyurt escort avcılar escort sisli escort travesti escort beylikduzu escort beylikduzu escort beylikduzu escort umraniye escort pendik escort ataşehirescort istanbul escort istanbul escort avcılar escort