İçeriğe geç

Münfer Ne Demek

Münferi ne demektir?

Kökeni: “Birey” kelimesi Arapçadan Türkçeye gelen bir kelimedir. Arapça kökenli olan “منفرد” (munfarid) kelimesinden türemiştir. “Munfarid” “tek, yalnız, diğerlerinden ayrılmış” anlamına gelir ve bir şeyin kökenindeki benzersizliğini veya ayrıcalığını vurgular.

Münferit ne demek cümle içinde kullanımı?

“Münferit” kelimesi “tek, ayrı, kendi başına” anlamına geldiğinden, aşağıdaki örneklerdeki gibi cümle içinde kullanılabilir. Örneğin; “Ama bu izole hayranlık bizi aldatmasın.” – Cemil Meriç. “Büyük orkestrada tek tek çalgılar kendiliğinden kaybolurdu.” – Ahmet Hamdi Tanpınar.

Münferid ne demek dini?

Ayrı ayrı, teker teker, teker teker.

Münferit bir durum ne demek?

Türk Dil Kurumu sözlüğünde “Münferit” kelimesi “yalnız”, “tek” ve “ayrı” gibi anlamlarla kullanılmaktadır. Kişinin bireysel olarak ustalaştığı durumları, davranışları ve kararları ifade eder. Bu bağlamda münhasırlık, ulaşılabilirlik anlamına gelir.

Münfik ne demek?

(ﻣﻨﻔﻖ) sıfat ve i. (Ar. infāḳ munfiḳ “yoksullara harcama” kelimesinden) (kişi) Bir kimsenin veya ailenin geçimini sağlayan, nafakasını ödeyen ve harcamalarda bulunan: “Münfik-ı fukarâ: Yoksullara yardım eden ve geçimlerini sağlayan kimse.”

Münferid ne demek Osmanlıca?

منفرد Arapça ve Farsça anlamları ص ۲۵۵). Larus). (مُ فَ رِ) [ع . ] (اِفا.) مجرد, تنها.

Münferit yol ne demek?

Tek Köy Yolu: Bir köyü veya bağlı köylerini, grup köy yoluna, il, ilçe ve bucak merkezlerine, devlet ve il yollarına bağlayan yollardır (grup köy yolları ve bağlantı yolları hariç).

Şahsına münferit ne demek?

[1] (‘) Benzersiz davranış ve karaktere sahip kişi.

Münferit hakkı nedir?

Bireysel mülkiyet: Tek bir kişi, bir nesnenin tamamı üzerinde mülkiyet haklarına sahiptir.

Müsterih nedir?

[1] (‘) Her türlü endişeden uzak, iç huzuruna kavuşmuş kişi.

Münfehim ne demek Osmanlıca?

(ﻣﻨﻔﻬﻢ) sıf. (Ar. fehm “anlamak”, infihām > münfehim) [Türkçeden türemiştir] Anlaşılan, idrak edilen, kavranan: Bu, kaziyye gûyiyâ münfehim / Güneş tâvûs-ı zerrin-bâl şeb gurâb (Necâtî Bey) kimdir ahdinde idi.

Münferit ne demek otel?

Madde 27 – Tek müşteri sözleşmeleri, aynı otel hizmetlerinden yararlanan 1 ila 10 yolcu için yapılan sözleşmelerdir. Müşteri sayısı, rezervasyon formunda belirtilen sayıya göre belirlenir.

Münferit kime denir?

Tek, ayrı ve bireysel anlamına gelir. Yaygın olarak kullanılmayan ancak TDK sözlüğünde yer alan “birey” sözcüğü Türkçe sözlükte kullanılmaya uygun bir sözcüktür. “Birey” sözcüğünün TDK sözlüğünde anlamı; “tek, ayrı, kendi başına” olarak durmaktadır.

Münferit nasıl kullanılır?

Separate kelimesinin cümle içinde kullanımı: Bu sözlükte, separate kelimesi “tek, ayrı, kendi başına” anlamına gelir. Kısaca, bu kelimenin “bireysel” anlamına geldiğini söyleyebiliriz. “Bireysel” kelimesi basitçe veya daha yaygın olarak “tek” olarak kullanılabilir.

Mütevellit ne demek?

Anlamı: ‘Mütevellit’ kelimesi bir şeyin sonucu olarak veya belirli bir nedenden dolayı meydana gelen anlamında kullanılır. Genellikle bir durum, olay veya sonucun bir sebep veya nedenin sonucu olarak meydana geldiğini ifade etmek için kullanılır.

Müessirin anlamı nedir?

Anlamı: “Müessir” kelimesi bir şeyin etkisi altında olan veya onu etkileyen kişi anlamına gelir. Genellikle bir kişinin veya durumun bir başkası üzerindeki etkisini veya etkileşimini belirtmek için kullanılır.

Münferiden ne demek hukuk?

Hukuki bir terim olarak bireysel kelimesi hukuk dilinde tek, bireysel, yalnız anlamına gelmektedir.

Münfesih olmak ne demek?

Münfesih kelimesinin sözlük anlamı; Eskimiş, işlevini yitirmiş, dağılmış ve bozulmuş demektir. Münfesih kelimesi sıfat olarak da bilinmektedir. Münfesih kelimesi; Eskimiş, dağılmış ve bozulmuş anlamında da ifade edilebilir.

Münferit ne demek otel?

Madde 27 – Tek müşteri sözleşmeleri, aynı otel hizmetlerinden yararlanan 1 ila 10 yolcu için yapılan sözleşmelerdir. Müşteri sayısı, rezervasyon formunda belirtilen sayıya göre belirlenir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir